Her en rigtig god vejrtrækningsøvelse til dig

Vejrtrækningsøvelse
Start med at tage en dyb indånding ind gennem næsen og udvid bugen helt ned til kønsbenet. Hvis det er svært for dig at mærke, om du udvider bugen, kan du lægge din hånd på maven, og mærke efter om din mave udvides. Forestil dig, at din mave er en ballon, som bliver pustet op, idét du tager din dybe indånding.

Pust herefter ud gennem munden med en ahh-lyd, ligesom et dybt suk, hvor alt bare slipper. Det er rigtigt godt at komme lyd på din udånding. Lyden skal komme fra bunden af din hals, og skal ikke være forceret men afslappet. Forsøg også at være afslappet i skuldre og hals. Det er faktisk kun maven/bugen der skal bevæge sig.

Du har nu taget det første skridt! – Det er ikke altid ligetil at genfinde grundåndedrættet, især hvis du har ”mistet det” for lang tid siden, men hvis du øver hver dag i en længere periode, vil det igen blive en helt naturlig del af dig.

At ånde for lidt er at leve for lidt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *